Kompanija Google objavila je ažuriranja za Google Docs koje se temelji na sposobnosti za prepoznavanje govora.

google docs glasovno pisanje

Google želi da naglasi da će ova nova sposobnost glasovnog tipkanja u Google dokumentima pomoći korisnicima da uhvate ideje, sastave pismo, možda čak i napišu neki veliki roman a sve bez dodirivanja tipkovnice. Sada možete uređivati i oblikovati Google dokumente sa svojim glasom!

Na primjer, možete reći stvari poput: “select all”, “select line”, “bold”, “make bigger”, “increase indent”, “copy”, “paste”, “go to next page” ili “insert page break”. Također, postoji i veliki broj naredbi za tabele umetnute u dokumente. Potpuni popis naredbi možete pronaći na oficijelnoj Google Docs stranici.

Ovo najnovije ažuriranje za Google Docs novi je iskorak kompanije u cilju povećanja popularizacije i šireg usvanja ovog Web alata. Naime, u rujnu je kompanija prvi puta predstavila podršku prepoznavanju glasa u Docs kada je također dodala i Explore gumb za automatizirano generiranje shema (chart) i funkciju Web pretraživanja na Android uređajima.

Da bi uključili ovu novu sposobnost glasovnog tipkanja u Google Dokumentima morat ćete omogućiti opciju glasovnog pisanja u Docs alatima.