Startup kompanija Neverware objavila je ažuriranu verziju svog CloudReady software koji dodaje dual boot funkcionalnost na Windows računala, omogućujući korisnicima da koriste prilagođenu verziju Google OS Chrome na svojim računalima.

Neverware Launched

Softver startup kompanije Neverware je doista zanimljiv jer omogućuje da preobrazite svoje staro računalo u brzi Chromebook. Nova ažurirana verzija CloudReady software Windows korisnicima sada omogućuje “dual boot” opciju sa kojom na svojim starim računalima mogu koristiti operativni sustav sličan onomu koje koriste prijenosna računala Google Chromebook a koja nude esencijalnu platformu koja se ne oslanja na Windows aplikacije. Zbog svog oslanjanja na Cloud, Chrome OS je generalno brži operativni sustav u usporedbi sa Windows-om.

Chromebook je bio jedan od iznenađujućih hitova posljednjih nekoliko godina. Za razliku od netbook-ova koji su pokušavali pokretati klasičnu desktop verziju sustava Windows na hardverski dosta slabim računalima, Chromebook računala koriste lagani (iako ograničen) operativni sustav koji je daleko manje zahtjevan.

Neverware CloudReady software-a je od listopada 2015. godine dostupan za besplatno preuzimanje i korisnicima omogućuje da svoja stara računala pretvore u brzi Chromebook. Točnije, to nije Chromebook (jer je ime trademark za proizvode koje proizvode Google i njegovi partneri) već se radi o varijaciji Chromium-a, open source verzije Chrome-a, a razlike u korištenju su neprimjetne.

Sada vam CloudReady sa “dual boot” opcijom omogućuje pokretanje sustava u regularnom Windows modu ili u Chrome OS. Opcija je vrlo značajna ne samo iz razloga što starim računalima udiše nov život već se sada također nameće kao vrlo primamljiva i jeftina opcija sa kojom kompanije mogu oživjeti i ubrzati svoja stara računala bez ulaganja u novi hardware!

Ako ste zainteresirani da isprobate CloudReady software, možete ga preuzeti na Neverware stranici na kojoj također možete pronaći detaljne instrukcije vezane za proces instalacije.