Facebook Moments aplikacija

Najpopularnija društvena mreža na svetu Facebook juče je sa novim ažuriranjem svoje samostalne aplikacije Moments još jednom pokazala koliko joj je video sadržaj zaista bitan.

Facebook je svoju Moments aplikaciju objavio u junu prošle godine, predstavljajući je kao najlakši način za deljenje fotografija sa svojim prijateljima. Sada sa ovim novim ažuriranjem društvena mreža je proširila delokrug svoje Moments aplikacije, dodajući joj pored slika i podršku za video.

Aplikacija Moments dostupna je za iOS i Android uređaje. Aplikacija skenira vaš pametni telefon u potrazi za fotografijama koristeći svoju specifičnu tehnologiju za prepoznavanje lica koja vam omogućava da na vrlo jednostavan način automatski označite svoje prijatelje. Fotografije potom možete vrlo lako deliti direktno sa ljudima koji se nalaze na fotografijama.

Aplikacija Moments koristi poznatu Facebook tehnologiju za prepoznavanje lica međutim, najnovije ažuriranje ne omogućava ovu funkcionalnost za video sadržaj. Umesto toga, ovu funkcionalnost možete manuelno dodati u slideshow koji je aplikacija Moments kreirala od vaših fotografija.

Treba reći da je Facebook do sada prilično agresivno forsirao svoju Moments aplikaciju, oglašavajući je putem News Feed korisnika te zamenom svoje opcije photo sinhronizacije na mobilnom telefonu sa linkom za aplikaciju.

Najpopularnija društvena mreža na svetu naglašava da se ova kampanja itekako isplatila. Naime, prema podacima Facebook-a od prošlogodišnjeg debija Moments aplikacije korisnici su do sada podelili više od 400 miliona fotografija.