Kompanija Google je objavila da je njen Android Auto sada dostupan u još 18 zemalja, ukupno u 29 zemalja svijeta.

android-auto

Pored Australije, Kanade, Francuske, Njemačke, Irske, Italije, Meksika, Novog Zelanda, Španjolske, Velike Britanije i SAD-a, Android Auto sada je dostupan i na velikim tržištima kao što su Brazil, Rusija i Indija.

Android Auto je Google-ov automobilski sistem koji se temelji na mobilnom operacijskom sustavu Android 5.0 Lollipop i sadrži navigaciju i aplikacije sa kojim kompanija pokušava da dovede moć vašeg pametnog telefona na relativno glup informatički sustav vašeg vozila.

Android Auto je prvi puta predstavljen 2014. godine kao pandan CarPlay na iOS-u. U suštini, Android Auto radi tako što projicira prilagođenu verziju kompatibilnog Android pametnog telefona na zaslon u automobilu nakon što se putem USB-a priključi na automobil. Telefonskim pozivima se upravlja preko Bluetooth-a što otvara mogućnost korištenja mobilnih aplikacija kao što su Google Maps, Google Play Music, Google Now kao i nekih drugih aplikacija koje nisu vlasništvo Google-a a koje su prilagođene za korištenje u automobilu, na primjer Spotify i Pandora.

Sučelje na Android Auto je vrlo jednostavano i prilagođeno je korištenju u automobilima što podrazumjeva kontrolu sistema s dodirom i potezom prstima na volanu ili čak potpuna kontrola s glasovnim komandama. Ovo se prvenstveno odnosi na medije i navigaciju.

Mnogi proizvođači automobila i opreme za automobile pokazali su interesovanje i podršku za Google Android Auto. Za potpuni popis vozila i proizvođača auto opreme koji podržavaju Android Auto možete pogledati na Android Auto stranici.