facebook

Facebook zna sve o vama. Najpopularnija društvena mreža na svijetu čuva sve vaše stare poruke, statuse, slike kao i podatke koje ste izmjenili. Radi se o velikoj bazi podataka koja sadrži informacije o vašim životima i to od trenutka kada ste se prvi put prijavili na društvenoj mreži.

Ono što vi veliki broj ljudi svakako želio jeste da imaju sve te informacije na svom računalu. Za one koji ne znaju, postoji vrlo jednostavan način da preuzmete sve te informacije sa Facebooka na svoje računalo. I ne samo to, možda će vam biti zanimljivo to što možete vidjeti sve one koje ste “unfriended “ od trenutka kada ste prvi puta počeli koristiti Facebook.

Prvo što treba da uradite jeste da otvorite postavke (Settings).

01

Zatim je potrebno da odete na opće postavke (General Settings) gdje ćete kliknuti na link za preuzimanje svojih podataka.

022

Nakon toga dobit ćete ZIP datoteku sa svim vašim porukama, slikama i drugim informacijama poput onih s kim ste tjekom godina postali prijatelj i tko vam više nije prijatelj. Preuzimanje traje nekih desetak minut, kada se završi primit ćete e-mail sa svojim podacima, koje zatim možete skinuti. Facebook je dizajnirao sve arhivirane informacije u obliku mini Web stranica, tako da su vrlo jednostavni za čitanje.

Ono što bi vam također moglo biti zanimljivo jeste da na vrlo jednostavan način moćete vidjeti tko je sve odbio vaš zahtjev za prijateljstvo na Facebooku. Sve što treba da uradite kako bi to vidjeli jeste da:

  • Otvorite Facebook u pregledniku (ne aplikacija)
  • Kliknite na karticu zahtjeva za prijateljstvo
  • U padajućem izborniku odaberete opciju “Vidi sve” (View All)
  • Na koncu kliknite na “Pregled poslanih zahtjeva” (View Sent Requests)