Mobilne aplikacije svojim kreatorima mogu potencijalno donijeti veliku zaradu. Apple App Store je u 2016. godini developerima isplatila fantastičnih 20 milijardi dolara što predstavlja povećanje od 40 % u odnosu na 2015. godinu.

apple app store

Kompanija Apple je također objavila da je 1. siječanj 2017. godine srušio sve dosadašnje rekorde po prodaji aplikacija u jednom danu. Naime, Apple App Store je 1. siječnja 2017. godine prodao aplikacije u vrijednosti većoj od 240 milijuna dolara!

Apple-ova prodavnica aplikacija donosi ogroman novac kako Apple-u tako i kreatorima aplikacija. Od kada je pokrenut Apple App Store 2008. godine pa do danas, kreatori aplikacija za Apple uređaje zaradili su više od 60 milijardi dolara.

Preporučujemo zanimljiv članak “Kako efikasno promovisati aplikaciju na prodavnicama aplikacija?“.

Kompanija Apple također navodi da je prosinac 2016. godine bio nevjerojatan mjesec za kupnju aplikacija u kom su korisnici potrošili više od 3 milijarde dolara.

U prosincu je igra Super Mario Run kompanije Nintendo ušla u povijest s više od 40 milijuna preuzimanja u samo četiri dana nakon objavljivanja, a također je bila i igra koja se najviše preuzimala tjekom Božića i Nove Godine. Također, Super Mario Run i Pokemon Go su aplikacije koje su se najviše preuzimale u prošloj godini.

Pretplatnički računi, koji su postali dostupni tek ove jeseni u svim kategorijama, su jedan od najbrže rastućih segmenata prodaje aplikacija. Postoji više od 20.000 aplikacija na Apple App Store na koje se možete pretplatiti i među kojima su popularni servisi kao što su Netflix, HBO Now, Line, Tinder i MLB.com At Bat. Apple navodi da su aplikacije na koje se možete pretplatiti ostvarila 2,7 milijarde dolara prihoda u 2016. godini što je povešanje od 74 % u odnosu na godinu dana ranije.