Tokom narednih nekoliko nedelja, Google pokreće mogućnost da podrške za sve tipove datoteka preko Google Docs, daJući vam Jedno mesto gde možete preuzeti i pristup ključne datoteke na mreži. Takođe Google Docs sada podržava faJlove do 250MB veličine, koJa Je veća od limita priloga na većini aplikaciJa e-maila, što će korisnicima omogućiti da napravite rezervne kopiJe velikih grafičkih datoteka, RAW fotografiJa, ZIP arhiva i Još mnogo toga. Što Je Još važniJe, umesto da nosite USB disk, sada možete da koristite Google Doc kao pogodniJu opciJu za pristup datotekama na različitim računarima.

Ova funkciJa takođe može pomoći za kolaboraciju i rad sa timovima, da se jednostavnije organizuJu i sarađuJu sa razmjenom informaciJa online.

Na primer, arhitekta može da podeli velike faJlove sa građevinskom firmom. Možete čak i da dodate ove datoteke na istom proJektu u deljenu fasciklu što će omogučiti timovima da bolje sarađuJu u izradi dokumenta i tabela.

Dok u Google Apps Premier verziJi korisnici će moći lako da učitaju više datoteka odJednom i odrade sinhronizaciju sa desktopom u realnom vremenu korišćenjem treće externih aplikaciJa.

Dakle iako još nije aktivno, ali ova opcija dolazi tokom naredne nedelje kao što što je najavljeno na Google blogu:

Ova funkciJa će biti omogućena za svim naklozima u narednih nekoliko nedelja – pogledaJte balon obaveštenje kada se priJavljuJete na Google Docs. Za više informaciJa, pogledaJte naš post na Google dokumenti blogu.