ViVu, on-line video konferenciona platforma, pokrenula je jednostavan plug-in za Skype koji omogućuje višekorisničke video konferencije na Skype, koji trehutno broji više od 521 milijuna korisnika. Nazvan VuRoom, plug-in korisnicima omogućuje video konferencije, prezentacije i njihov shareovanje desktop računala i mnogo više s velikim skupinama.

ViVuov "video kao usluga" omogućuje svakome da kreira live video prijenos koji se mogu koristiti za online sastanake i prenose određenih događaja, prezentacija za prodaju, demoa ili treninga. ViVuova cloud-bazirana tehnologija može biti omogućen preko PC-a, Mac ili smartphonea i pruža auditorijmski pogled unutar preglednika što ga čini idealnim za velike konferencije i sastanke.


Nakon što skinute VuRoom, “ugostitelj” jednostavno odabere Skype kontakte koje želite pridružiti konferenciji i šalje pozive cijeloj grupi. Sudionik ulazi pritiskom na URL-a u svom tekstu prozor za chat. Niko osim ugostitelja nema potrebu da instalira ViVu klijent da bi se pridružio konferenciji. Tijekom poziva, voditelj i sudionici mogu podijeliti svoja prezentacije i desktop za ostale sudionike.

VuRoom, koji košta $9.95 mjesečno, je prihvaljiv ne samo zbog povoljne cijene, već zato što sudionici ne moraju kupiti plug-in da bi sudjelovali u konferenciji. Ovaj startup, koji je nedavno dobio 3 milijuna dolara financiranja, suočava se sa direktnim konkurentima iz TokBox i Tinychat.

Svakako je ovo alat koji dosta korisnika traži i za ovu cijenu će sigurno biti isplatan. Ostaje još da se testira i daju prvi komentari njegovog performansa.