RICALLFVQ1CA1WX1XHCAL1LUKRCAYIWR3VCAZBYAMXCAWVAW26CAL476FJCANHFFHSCA9QV2M6CA11VWPCCA3PUNWDCASSZLX2CA1R8005CAWAV9GPCA5FFGQKCAZ23HPRCA8W6589CABULT7WCAO132UGCAQFFU1SCA7MN06ECAR1S2KW AOL je na korak bliže od prodaje ICQ-a, usluge razmjene trenutačnih poruka, smanjujući sa sedam ponuda na četiri "ozbiljne".

Cijena se kreće nešto ispod 200 milijuna dolara, a zna se da je jedna ponuda nesto veća od te cifre. Prikupljanje ponuda je gotovo, postoje četiri "ozbiljne" ponude od kojih se za jednu kaže da je jedna od međunarodnih Internet kompanija izvan SAD-a. Glasnogovornik AOL-a je odbio komentirati te navode.

Nije se za čuditi, ICQ ima 40 do 50 milijuna aktivnih korisnika širom svijeta, ima jake inozemne poslovne korisnike, posebice u Njemačkoj, Rusiji, istočnoj Europi i Izraelu.

Mogućnosti uključuju: Ruska ulaganja grupe Digital Sky Technologies, koja je uložila i u Facebook i u Zynga (strnica za druženje i online igranje).

Kineski Tencent u čijem vlasništvu je QQ, instant poruke i igranje, Naspers, multimedijski div koji je također poznat kao i kao MIH Group sa sjedištem u Južnoj Africi; Seznam, najveći web portal u Češkoj Republici, i možda, Yandex, vodeća ruska tražilica.

Bez obzira na cijenu, to će vjerojatno biti puno manje od onoga što je AOL platio 1998 godine. Tada snažni AOL, je platio 287 milijuna dolara za ICQ plus još 120 milijuna dolara otpremnina Mirabilis timu iz Tel Aviva.

Popularnost ICQ-a u SAD je u padu u odnosu na suparničke usluge iz Microsoft-a, Yahoo-a i Google-a. Osim toga, Facebook i Twitter također su postali veliki igrači.