facebook_logoProteklih dana dionicama Facebook-a se aktivno trgovalo između 38 dolara i 40 dolara što daje Facebook-u vrijednosti od oko 17 milijardi dolara, što je više u odnosu na prošli mjesec gdje je potencijalna vrijednost iznosila 14 milijardi dolara.

Većina obrta trenutno se odvija kroz SecondMarket, tvrtka odgovorna za stvaranje tržišta. Facebook dionice nisu tog tipa da se njima može trgovati na dan, s obzirom na troškove i vrijeme koji su uključeni u transakcije, tako da su mnogi investitori imali velike zarade u zadnjih 6 mjeseci.

Tvrtka tek treba da objavi planirani prihod za ovu godinu, međutim svi očekuju da će da nadmaše 1 milijardu dolara po prvi put, a ako ne onda da budu vrlo blizu toj cifri.

Za sada, cijena Facebook dionica nije premašila 40 dolara pored ograničenih informacija i likvidnost tih dionica, koje i dalje nose relativno značajnu količinu rizika.

Ako ste u potrazi za dugoročnim ulaganjem i imate milion dolara na raspolaganju, još je u opticaju 25.000 dionica u rasponu od 38 dolara do 40 dolara, tako da ko voli i može, te smatra da je kupovina Facebook dionica po ovoj cijeni dobar posao, onda ne treba da gubi vrijeme jer će vjerovatno i preostale dionice ubrzo da nađu svog vlasnika.