Korisnicima koji pretražuju Google za "Google executives" su dobili link koji bi trebao biti na engleskom: O nama – Google menadžment, ali ipak su dobili sadržaj sa svim informacijama ali na kineskom.

Takođe i dio koji obično daje informacije o poslovanju kompanije Google je takođe na kineskom tako da se korisnici preusmjeravaju na druge delove.

Google-Hack-Pictures-001

Preusmeravanja dolazi samo u nekim oblastima, ali neuspeh može biti reprodukovan, nakon što “kolačići” budu izbrisani i kada privatni režim pretraživanja bude uključen.

Google je obavešten od strane Guardian-a o ovom problemu, a Google portparol je to potvrdio rekavši da

Ovo nije posledica hakiranja već greška koja utiče na jezik prikazan za neke korisnike, radimo na tome da to popravimo što pre.

U ponedeljak, Google je prestao sa cenzurom kineskog Google-a, Google News i Google Images, i preusmerio je sve korisnike u Kini na svoj necenzurisani pretraživač sa sedištem u Hong Kongu, Google.com.hk. Sada njihov US korporativni sajt djelomično prikazuje Hong Kong verziju.

Google-Chinese-Hack-001

Google-ov jučerašnji potez izazvao je mnogo kritika u Kini. CCTV kineska državna televizija emitovala je kritiku Google-a i People's Daily izdanja za inostranstvo, glavne novina kineske komunističke partije, koji optužuju Google za saradnju sa američkim špijunskim agencijama.