I dok skoro svako zna da je Android sve popularniji, novi izveštaj pokazuje da je mobilni operativni sistem osim za korisnike sve popularniji i za oglašavanje. Millennial Media otkriva da su Android oglasni zahtevi ili zahtevi za oglase  beleže ogromno povećanje između marta i aprila. Oglasni zahtevi se javljaju svaki put kada se zahteva informaciJa sa oglasnog servera od strane pretraživača Internet korisnika.

U januaru, kompanija je zabeležila više od 9 milijardi oglasnih zahteva, a Nielsen je potvrdio da njen domet mreže uzima u obzir 83 odsto mobilnog weba. Dakle, ova statistika bi trebalo da bude prilično solidna.

Što se tiče statistika Android-a u aprilu, Millennial Media izveštaji navode,

Android oglasni zahtevi su rasli 77% iz meseca u mesec. Od januara Android je porastao za 282%.

To je mnogo, mnogo više od konkurencije. U izveštaju se kaže,

Apple oglasni zahtevi se smanjuju 17% iz meseca u mesec. Od januara Apple je porastao 1,5%. RIM oglasni zahtevi rastu za 10% iz meseca u mesec. Od januara zahtevi za oglasni prostor na RIM platforme je porastao za 36,2%.

Čini se da je Android na putu da postane najbolji prijatelj oglašivača, iako još uvek ima dosta stvari da uradi u pogledu ukupnog tržišnog udela. Grafikon pokazuje kako su stvari izgledale u tom pogledu u aprilu.

MillennialMediaAndroidApril