iTunes-1-642x388 Apple omogućuje samostalno objavljivanje na iBookstore bez prijave na izdavačke servise poput Smashwords ili Lulu. Nova usluga, dopušta svima da se prijave putem web portala pod uslovom da ispunite prilično jednostavne zahtijeve. To je svakako dobra vijest za nove, neovisne ili neotkrivene autore.

Da biste iskoristili uslugu, morate najprije imati međunarodni standardni knjižni broj (ISBN) za svaki rad koji želite učiniti dostupnim za prodaju. Dobivanje ISBN nije tako težak proces, dobija se za dva tjedna. Drugo, morate imati primjerak rada u ePUB formatu. Postoje različite načine za pretvaranje teksta u ePUB format od kojih su mnogi besplatni. Također morate imati valjani iTunes Store korisnički račun kao i US porezni ID.

Posljednji uvjet je da kao autor morate imati pristup modernom Mac-u. Da bi sudelovali morate šifrirati vaš eBook sa Appleovim softverom koji zahtjeva Intel Mac barem OS X 10.5. Postupak kodiranja osigurava da vaši spisi neće biti distribuirani izvan iPhone ili iPad-a.

Nije jasno da li Apple ima procenat od svake prodaje ali tvrtka ne omogućava da vi postavite vlastitu cijenu i odabrati u kojoj državi će da se objavi.