adobe Na Google I/O konferenciji u San Francisku Adobe je objavio da će HTML5 rješenje biti odmah dostupno za web dizajnere i programere i to u obliku HTML5 Paketa ekstenzija za Adobe Dreamweaver CS5.

Adobe kaže da ekstenzije nude više kreativnih mogućnosti za korisnike, pa mogu lakše kreirati, isporučiti i optimizirati sadržaje dosljedno koristeći najveći dio ekrana a sve u svrhu povećanja prihoda i unaprijeđenja posla.

Adobe je ponosan na sebe i na svoju isporuku industrijski-definiranih alata i što je kompatibilan sa većinom popularnih web programskih jezika, formata, API-ja i biblioteka. Mi nastavljamo da se krećemo naprijed podržavajući rad u HTML-u što omogućuje našim kupcima dostavu kreativnog sadržaja koristeći prednost najnovijih HTML mogućnosti,

izjavio je Adobe-ov viši direktor Creative Solutions, Lea Hickman.

Adobe i Apple imaju žestoka neslaganja oko Flash-a, Apple vidi HTML5 kao budućnost, napredak u odnosu na Flash. Adobe je bio prilično uporan u tome da Flash nije za odbacivanje, ovo puštanje Adobe-a pokazuje da se ne negiraju progresivne tehnologije samo iz razloga što nisu vaše. U Adobe-ovim očima ima mjesta za oboje.