Prema novom izveštaju Parks Associates-a, SAD online video prihodi od oglašavanja su na putu da prevaziđu 1,3 milijarde dolara u ovoj godini.

Stalni rast u online video gledanosti u kombinaciji sa mogućnošću da ciljate određene gledaoce na osnovu sklonosti i pregleda istorije je razlog koji stoji iza ovih brojki.

U izveštaju se navodi veliki procenat kupaca posebno mlađih potrošača, koji nisu formirali snažno mišljenje o ciljanom reklamiranju. Ovi oglasi se prikazuju pre online videa a efekti (koji su poput telopa) se prikazuju u toku emisije sa sadržajem formiranom na osnovu korisnikovih navika.

U SAD-u, gotovo 50% ljudi od 18 do 34 godine su ravnodušni prema ciljanom reklamiranju, dok su 42% starosti od 25 do 54 godine i 25% starijih od 55 godina, neutralni.

Targeted-Ads

Indiferentnost ukazuje da se potrošači mogu privući novom oglašavačkom strategijom pod uslovom da su poruke dobro dizajnirane sa zaista relevantnim sadržajem. Takođe, mlađe starosne grupe su više osjetljive na koncept ciljane reklame, tako da oglašivači ulažu napor da dopru do njih,

rekla je Heather Way, istraživač i analitičar, Parks Associates.

Iako online video još uvek nema isti domet kod publike kao tradicionalno TV emitovanje ili kablovska televizija, ipak nastavlja da povećava svoju bazu korisnika i poveća sadržaj ponude preko TV Everywhere inicijative koja će dovesti više gledalaca i povećanje prihoda od oglašavanja. Trenutno preko 50% starosti od 25 do 54 godine gledaju online video najmanje jednom nedeljno a procenat skače na 75% za uzrast od18 do 34 godine.