Popularni BitTorrent klijent uTorrent objavio je uTorrent Web Beta, bez konfiguracionog alata koji vam omogućava daljinski pristup i kontrolu uTorrent sa bilo kog web browser-a (remote access). Ali ni to nije problem, evo kratkog upustva:

340x_capture2 Nakon preuzimanja beta verzije, sve što treba da uradite je da uđete u uTorrent remote access podešavanja pritiskom na dugme daljinskog pristupa (Remote access) postavke na traci sa alatkama (desno od ostalih dugmadi). (Nemojte koristiti WebUI podešavanja pod "Advanced" opcijom u uTorrent panelu. Kada ste u podešavanjima daljinskog pristupa (Remote access) . Čekirati "Omogući Remote Access" polje, unesete bilo koje korisničko ime i lozinku a zatim Apply i potvrdite da želite da kreirate novi nalog. Od tog trenutka pa nadalje možete da pristupite svom download-u sa bilo kog računara tako što ćete otići na http://falcon.utorrent.com i uneti svoje informacije za prijavljivanje (pod uslovom da je vaš računar kod kuće upaljen i da uTorrent radi).

Nova beta verzija takođe dolazi sa dugo očekivanom Media Streaming funkcijom koja vam omogućava da preuzmete neke delove datoteka u hronološkom redu i stream sadržaj i pre nego što se ceo fajl skine.

UTorrent beta je samo za Windows (mada se može pristupiti sa bilo kog operativnog sistema).

500x_utorrentweb