Visok rank u Google rezultatima pretraživanja je želja svakog webmastera, ali Google stalno vrši neke izmjene kako bi ih držao pod svojim prstima. Google je izjavio da radi otprilike jednu promjenu dnevno. Jedna nedavna promjena zvana "Mayday" posebice je izazvala polemike. neki tvrde da ih ona dosta košta.

Ovo je algoritamska promjena u Google-u u potrazi za visoko kvalitetnim stranicama, prošao je kroz teška testiranja i neće se odustati od njega. Sajt sa manjim prometom i dalje ima indeksirane stranice ali neke od tih stranica ne kotiraju visoko kao prije. Ova promjena čini se prvenstveno će utjecati na vrlo velike stranice, na stranicama koje nemaju mnogo linkova prema sebi, može biti nekoliko klikova sa početne stranice, a nemaju značajan broj jedinstvenog sadržaja. Na primjer, ecommerce web stranice često imaju ovu strukturu. Pojedinačne stranice proizvoda neće privući vanjske linkove i većina sadržaja je uvezena iz proizvođačeve baze podataka.

izjavila je ex-Googler Vanessa Fox na Google I/O konferenciji prošli tjedan,

Ovo nije prvi put da smo čuli zvanično od Google-a za "Mayday". Bilo je rasprava o tome u SEO zajednicama posljednih mjesec dana ali ovo je prvi put da je upućena od strane Google-a.