admob-ads Nakon više od šest meseci provere od strane vlasti postalo je i zvanično, Google je konačno postao vlasnik mobilne oglasne platforme AdMob.

Pre više od šest meseci Google je objavio da je kupio AdMob za 750 miliona dolara, međutim produženi pregled FTC je odložio kupovinu. Prošlog meseca je izgledalo da će FTC dovesti u pitanje Google-AdMob posao.

Kao što sada znate, FTC je odobrila kupovinu utirući put da Google koristi AdMob u ratu sa Apple-om. IPhone proizvođač nedavno je lansirao iAds, direktnu konkurenciju za Google i AdMob, a Apple je naveden kao jedan od glavnih razloga zbog kojeg je AdMob sporazum odobren.

Dakle, šta se dešava dalje? Google kaže da će brzo integrisati timove i AdMob tehnologiju kako bi bio konkurentniji u mobilnom oglašavanju. Google veruje da je mobilna pretraga, web stranice i aplikacije ključni načini kojima ljudi pristupaju informacijama. Kao što dominira Internet oglašavanjem sa AdSense i DoubleClick, Google je u potrazi za konkurentskom prednošću u mobilnoj telefoniji.