Alibaba.com je objavila da je kupila Vendio, višekanalno e-commerce rješenje za male tvrtke koje im pruža prodaju kroz kanale kao što su eBay, Amazon i vlastiti Vendio-podržani dućan. Kroz ovu akviziciju Alibaba  dobiva pristup ka više od 80.000 malih tvrtki na prostoru SAD-a, koje sada može uputiti na Alibaba-in vlastiti Aliexpress veleprodajnu transakcijsku platformu.

alibaba-vendio

Akvizicija će također dati Alibaba pravi uvid u eBay i Amazon prodaju kroz ove Vendio trgovace. Alibaba.com će sada biti u stanju da vidi točne podatke, što se prodaje i za koju cijenu, posredstvom ovih 80.000  Vendio trgovaca.

Naš cilj je da pružimo što lakše poslovanje našim klijentima širom svijeta pružanjem rješenja koja povećavaju produktivnosti i konkurentnost putem e-trgovine. Mi nastavljamo tražiti sinergija i investicijsku priliku za rast naše baze korisnika, sticanje dodatne tehnologije i dodavanje novih aplikacija koje će pomoći našoj bazi korisnika da raste i napreduje. Vendio je naša prva akvizicija u SAD-u koja otvara razne mogućnosti buduće suradnje. Povezivanje Vendio sa Alibaba.com će u potpunosti integrirati lanac e-trgovine između B2B i B2C platforme i u potpunosti realizirati B2B2C model. Uvjeren sam da će naša komplementarna poduzeća izraditi poboljšane mogućnosti za naše klijente,

navodi Davida Wei predsjednik Alibaba.

Kupnja je dio plana ulaganja od 100 milijuna dolara AliExpress-a koji je Alibaba.com najavio još u travnju. Očekuje se da se ovaj posao zaključi već sljedeći mjesec a stvarni financijski uvjeti ovog posla nisu objavljeni.