yahoo-style-guide Yahoo je objavio svoj vlastiti stilski vodič za one koji stvaraju web sadržaj kako bi što učinkovitije pisali za web. U stvari, Yahoo ide tako daleko da vodič naziva "The Ultimate Sourcebook for Writing, Editing, and Creating Content for the Digital World" (u slobodnom prijevodu: vodič za pisanje, uređivanje i stvaranje sadržaja za digitalni svijet).

Yahoo tvrdi da je njegov tim urednika revidirao tvrtkin postojeći vodič i u njega ugradio novi koncept za online pisanje. Vodič obrađuje gramatiku i znakove interpunkcije, web pristupačnosti, minimizirajući pravni rizik, pisanje za međunarodnu publiku, pa čak i poboljšanje pretraživačkog ranga.

Rast online komunikacija konstantno ubrzava. Do sada nije bilo sveobuhvatnog priručnika najbolje online uredničke prakse koji bi usmjeravao pisce i urednike. Kako se sadržaj na Internetu multiplicira tako i ljudi postaju sve više ovisni o jasnom i sažetom sadržaju, a Yahoo je zbog toga veoma srećan što je u mogućnosti da podeli dio ovih načela za pisanje sadržaja namjenjenog online publici koje je usvojio tijekom svog 15-godišnjeg iskustva,

navodi se u obraćanju Yahoo urednice, Chris Barr.

Biti će zanimljivo vidjeti kako će ovaj vodič biti prihvaćen od strane staralaca online sadržaja. Yahoo je nedavno povećao svoj interes u vezi kreiranja sadržaja sa kupovinom Associated Content.

Yahoo kaže da vodič apelira na novinare, blogere, pisce, urednike, studente, profesore, web programere, dizajnere, male i srednje tvrtke, oglasne agencije, PR agencije, marketing organizacije, itd.. Vodič se može naći na styleguide.yahoo.com. a knjiga izlazi 6. srpnja.