google-street-view-logo Google sada dozvoljava preklapanje fotografije od drugih korisnika u Street View-u dajući vam novi način da doživite neka mesta. Sa ovom novom funkcijom možete da vidite sve dostupne korisničke fotografija koje se odnose na lokaciju u panorami Street View-a.

Korisničke fotografije dolaze na Street View više od godinu dana ali ovo je prvi put da vidimo prepoznavanje slike i objekta da se koriste za postavljanje sadržaja smeštenog u kontekst stvarnog sveta.

Da bi isprobali ovu funkciju preklapanja, kliknite na " Photos " u gornjem desnom uglu Street View ekrana. Prikaz ulica će pokazati sličice povezanih fotografija postavljene iznad Google Street View slike. Kada mišem pređete preko sličice videćete pregled odgovarajućih fotografija bez navigacije Street View-a. Kada kliknete na sliku, bićete usmereni na Google-ov pretraživač slika, gde možete pretražiti i druge korisničke slike sa te lokacije.

Ovo je divan i inspirativan način da vidite različite ljude, perspektive, godišnja doba, događaje, pa čak i doba dana na određenoj lokaciji.

Na slikama ispod je pokazano kako funkcija radi u slučaju Eiffel Tower.

google-street-view-photos1 google-street-view-photos2

google-street-view-photos3