microsoft Bing cashback program se bliži kraju. Shema povrata koja vraća web kupcima novac nazad ako kupuju od povezanih (affiliate) dućana, bit će ukinuta 30. srpnja.

Nagrade su često velikodušne, neke tvrtke su nudile 30 i više posto za kupovinu kroz sustav, a više od 1.000 trgovaca na malo su bili dio programa. Unatoč tome, Microsoft kaže da to nije imalo široku primjenu kako su ranije očekivali. Kupovina je još uvijek važan dio pretrage i stoga Microsoft obećava da će pružiti nove mogućnosti za trgovce i oglašivače u ponudi promocije putem Bing-a. Detalji o ovom će se pojaviti kasnije tijekom godine.

Činilo se da je cashback promocija vrlo popularna među sastavljačima računala i TV kupcima na forumima, naročito zahvaljujući tvrtkama poput Tiger Direct koje nude 10 posto povrata novca. Međutim, moguće je da ovaj prelazak na redovito korištenje Bing-a treba da pošalje poruku da ljudi koriste Bing za svoju kupovinu a Google za sve ostalo. Ako je to bila namjera onda kraju programa i nije iznenađujući.