Google je napravio neke izmjene na Docs koje omogućavaju da svi korisnici i svi novi dokumenti budu Live. Od sada, kada stvarate novu tablicu, crtež, prezentaciju ili tekstualni dokument u Docs, koristićete novo fensi sučelje i značajke za suradnju po default-u.

Prije dva mjeseca je Google najavio neke nove velike značajke za Google Docs. Korisnici su mogli pregledati ovu nadogradnju koja je uključivala potpuni grupni chat, alate za suradnju u stvarnom vremenu i kompletno redizajnirane urednike za dokumente, proračunske tablice i crteže.

Od sada, svaki put kada stvorate nove dokumente, radit ćete to iz nove verzije Google Docs. Dokumenti koji su kreirani ranije, koristeći stari urednik, će ostati u tom sučelju, ali ćete uskoro biti u mogućnosti da premjestiti te stare dokumente na novu verziju Google Docs-a.

Ovaj mali video ističe neke od novih mogućnosti Docs-a:

 

Evo kako Docs izgleda u slučaju da ga niste testirali u posljednjih nekoliko mjeseci:

google-docs-1

google-docs-2

google-docs-3

Ova nadograđena verzija je postala novo zadano sučelje Google Docs koje dolazi baš u pravo vrijeme pošto je Microsoft nedavno najavio konkurenta Google Docs-u, Office Web Apps, paket koji uključuje urednik teksta, urednik proračunskih tablica i prezentacijski softver.