starbucks_logo_sep09 Počevši od 1. jula, Starbucks će konačno početi da nudi besplatan i neograničen Wi-Fi pristup Internetu u svojim prodavnicama. Direktor Starbucks Howard Schultz je to najavio na današnjoj Wired Disruptive by Design konferenciji. Takođe od ove jeseni Starbaks planira da pruži korisnicima Interneta u svojim prodavnicama i slobodan pristup sajtovima koji se inače plaćaju, kao naprimer Wall Street Journal.

Do sada su Starbucks korisnici bili ograničeni na dva sata Wi-Fi, a i za to su morali imati Starbucks Card kako bi mogli da koriste Internet. Starbucks već nudi besplatan Wi-Fi pristup AT&T korisnicima. Slobodan pristup sadržajima koji se plaćaju je velika novost. Prema Starbucks-u, ovu novu uslugu pod nazivom " Starbucks Digital Network", će dati korisnicima koji surfaju Internetom iz prodavnica koje su u vlasništvu američkih kompanija, dajući im pristup raznim sajtovima čije usluge se naplaćuju, pristup ekskluzivnim sadržajima i pregledima, besplatnom preuzimanju kao i lokalnim vestima i aktivnostima.

Osim Wall Street Journal-a, Starbucks partneri su Apple iTunes, The New York Times, Patch, USA Today, Yahoo i ZAGAT.

Iako Starbucks nije dao više detalja o ovim partnerstvima, mada je verovatno će u prodavnici korisnik Wi-Fi moći na primer dobiti slobodan pristup određenim pesmama na iTunes-u ili će mu biti dozvoljeno da zaobiđe New York Times-ova prostojeća ograničenja što se tiće plaćanja.