Hi5, socijalna mreža za online igranje koju je većina ljudi skoro i zaboravila, upravo je završila posao oko financiranja, vrijedan više od 14 milijuna dolara, sa Crosslink Capital a sa tim sredstvima ukupno financiranje socijalne mreže je dostiglo više od 34 milijuna dolara. Ova runda financiranja također uključuju i 3 milijuna dolara zajma uzetog od Mohr Davidow u travnju.

Nova sredstva će se koristiti za nastavka ekspanzije Hi5 u prostor socijalnih igara i virtualnih dobara. Hi5, koji je remodelovao svoj sajt kako bi se prilagodio trenutnim trendovima u gaming industriji, upravo je kupio gaming startup Big Six. Prošle jeseni, socijalna mreža je pokrenula potpuno obnovljenu web-stranicu stavljajući naglasak na igrice i virtualne valute, kao i na novi avatar sustav.

Nastojanje ka većem djelu kolača gaming prostora nije loša ideja za Hi5 mada je svima jasno da je svako natjecanje sa Facebook-om izlišno. Mreža ima samo 60 milijuna članova u odnosu na Facebook-ovih 500 milijuna korisnika. Hi5 smatra da može i mora više da postigne u prostoru socijalnih igara u kome su trenutno dominantni igrači brzo rastući i dobro financirani, Zynga i Playdom.