google-games-260 Prema nekim informacijama Google je navodno uložio između 100 i 200 milijuna u social-gaming kompaniju Zynga. S obzirom na nedavne glasine o Google-ovoj izgradnji socijalne mreže, popularnosti Zynga igrica i nesuglasicama između Zynga i Facebook-a, moglo bi se pokazati da je ovaj novac prilično dobro utrošen.

Ulaganje je bilo direktno iz Google-a a ne od strane Google Ventures, i to je strategijski orjentisan posao, kažu informacije. Očigledno je da će Zynga biti najvažniji igrač na novoj platformi Google Games koja bi trebala biti pokrenuta krajem ove godine.

Ne samo da će Zynga igre dati Google-u solidnu bazu društvenih igara nego će mu također pružiti početak istinskog socijalnog graph-a kako se korisnici budu prijavljivali na Google Games da igraju igre. Također ne bi bilo iznenađenje, s obzirom na ove informacije, da PayPal u skorijoj budućnosti bude zamjenjen sa Google Checkout kao primarnom opcijom plaćanja. Zynga je prema nekim navodima najveći pojedinačni korisnik PayPal-a a Google je oduvijek tražio načine kako bi učinio Google Checkout relevantnim.

Zynga nastavlja raditi na visokoj razini strateških ponuda poslovnog razvoja. Razlog zašto je toliko privlačna tvrtkama kao što su Yahoo i sada Google je taj što im Zynga omogućuje da obnove masivni socijalni graph, koji je trenutno pod kontrolom Facebook-a. Iz nekog razloga ljudi vole igrati ove igre a postaju i njihovi strastveni ovisnici, vraćaju se iz dana u dan kako bi ih igrali. To je pomoglo Facebook-u da postane ono što je danas a Google, Yahoo i drugi žele da dio te čarolija otmu za sebe.

Google i Zynga naravno nisu imali komentar na ove informacije.