twitter_bird Twitter ulazi u posao online kupovine ili će barem upućivani na mesta gde se kupovina obavlja.

Nova usluga kompanije, prigodno nazvana @earlibird je zvanični Twitter nalog koji kompanija planira da feed-uje sa ponudom online i offline trgovaca, kao i " sneak peeks and events." Korisnici koji slede nalog će videti ove stavke isto kao i svaki drugi tweet.

Iako se možda čini kao minorna stvar, @earlibird je značajan za Twitter koji planira da ga monetarizuje. Twitter ulazi u partnerstvo sa kompanijama radi ponude, a te kompanije će ili plaćati Twitter-u za mjesto na nalogu ili će plaćati Twitter-u za preusmjeravanje, upućivanje korisnika ka njima. Pod pretpostavkom da će ovo dobro da funkcioniše, Twitter bi mogao da se proširi i na druge oblasti, uključujući naloge za knjige, muziku, filmove i televizijske emisije.

Pored poslova sa partnerskim sajtovima, Twitter ohrabruje korisnike da mu preporuče kompanije i manifestacije za koje smatraju da  su vredne saradnje.

Twitter navodi da će @earlibird početi sa velikim brendovima koji se mogu naći širom sveta ali da proširuje usluge i za pokrivanje manjih, lokalnih firmi. Verovatno će ove manje, lokalne firme jednog dana biti u mogućnosti da iskoristite Twitter-ovu Geo funkciju, tako da će korisnici moći da se pretplate samo na ponude sa svog područja, nešto slično specifičnim ponudama sajtova kao što su Groupon, Livingsocial i Tippr.