datacash MasterCard kupuje DataCash Group kao pokušaj ekspanzije na azijsko-pacifičku regiju, Europu i Australiju.

Američka kompanija MasterCard, koja zarađuje novac od procesuiranjam plaćanja kreditnim i debitnim karticama na svojoj mreži, izjavila je da će platiti oko 520 milijuna dolara u gotovini za Britanskog procesora Internet plaćanja DataCash Group.

Ova vijest je dovela do skoka dionice DataCash za više od 50% na Londonskoj burzi.

Vijest dolazi nekoliko mjeseci nakon što je MasterCard-ov rival Visa stekla još jednu veliku kompaniju koja se bavi e-plaćanjem, CyberSource, za koo 2 milijarde dolara u gotovini.

DataCash nudi jedinstveno sveobuhvatno sučelje koje omogućava e-trgovcima sposobnost procesuiranja sigurnog plaćanja širom svijeta. Europski pružatelj platnih usluga razvija i pruža vanjska elektronička rješenja plaćanja, prevenciju od prijevara, alternativne opcije plaćanja, back-office rješenja i mogućnost da trgovci prodaju preko višestrukih kanala. Tvrtka također tržištu nudi rješenja za prijevare i tehnološku platformu.

2009 godine, DataCash je navela da je obradila više od 240 milijuna transakcija za više od 1.400 trgovaca u različitim sektorima. Prošle godine, prihodi DataCash-a su bili 36.900.000 funti, što je 58 milijuna dolara. Tvrtka zapošljava 362 radnika diljem svijeta sa operacijama u Londonu, Dublinu, Mannheim i Cape Townu.

E-commerce predstavlja važan dio strategije rasta MasterCard-a a ova kupovina će nam omogućiti pružanje novih usluga za naše nove klijente kao i eksanziju e-commerce na postojeća ali i nova tržišta. Kupovina DataCash-a će omogućiti proširenje naše ionako već značajne prisutnosti e-commerce trgovine u Aziji, Australiji i Europskim zemljama kao i na ostalim brzorastućim, tržištima širom svijeta,

naveo je predsjednik i izvršni direktor MasterCard-a Ajay Banga.