live labs Microsoft Live Labs je lansirao ranu verziju besplatnog alatka za lako deljenje web slika visoke rezolucije. Unesite URL adresu u http://zoom.it i on vam dati kratak link i ugradbeni kod za osnovni ali uglađeni preglednik slika koji vam omogućava zumiranje slika ili slika web sajtova.

Ova alatka je upotrebljiva i to izgleda odlično, podseća na funkciju zabavnog zumiranja ulica Street Slide programa kojeg je Microsoft nedavno uveo u Bing Maps.

Ovaj alat konvertuje bilo koju sliku u Silverlight Deep Zoom formatu i idealan je za blogere, foto galerije i svaku situaciju u kojoj bi ljudi želeli da dele slike na Internetu visokog kvaliteta. Kako to izgleda možete da probate i pogledate ovde http://zoom.it/FRDj

Zoom.it je kreiran sa Seadragon, zuming tehnologijom koju je kompanija Microsoft kupila 2006 godine.

Kreatori Zoom.it su dodali nekoliko mogućnosti kako bi ovaj alat bio lak, brz za korišćenje i neposredno deljiv. Bookmarklet omogućava korisnicima da zuymu slike sa web/a i deponuju ih u Zoom.it bez napuštanja svog browsera. Takođe postoji i mobilna verzija koja navodno radi sa touch.