27968v3-max-150x150 Vijest da je Yahoo-ov top inžinjer koji je vodio razvoja svih mobilnih aplikacija tvrtke, Sandeep Gupta, podnio ostavku i napustio kompaniju, dobro je uzdrmala ionako poljujani Yahoo. Danas se saznalo da je Gupta prešao u tvrtku Next Jump.

Gupta je nekada radio za Apple na iPod-u, na iPhone i BlackBerry aplikacijama za Yahoo, uključujući iPhone aplikaciju Flickr, Yahoo Messenger i Yahoo Entertainment iPad aplikaciju. Njegovo angažovanje u Next Jump najavljuje da New York City e-commerce kompanija planira da napravi veliki iskorak na polju mobilnih aplikacija. Next Jump gradi novu generaciju e-trgovine i tehnologije oglašavanja uvodeći novi naćin interakcije između trgovaca i potrošaća. Next Jump također vodi jedan od MasterCard-ovih nagradi programa. Ram Shriram je investitor i član uprave.

Next Jump potrošačima nudi određene proizvode po sniženim cijenama, nagovara trgovce da daju popuste na svoje proizvode koje bi tretirali kao marketinški trošak. Next Jump trenutno ima nekoliko dnevnih ponuda, uključujući Overwhelming Offers na iPhone i iPad-u i Shopping Goddess, gdje kupci mogu dobiti sljedbenike pisanjem proizvoda i pohranjivanjem recenzija i dobiti popuste postavši “gradonačelnik” trgovine. Next Jump planira aplikaciju za turistička odredišta sa recenzijama kao i vodič za prazničnu kupovinu sa vezom u socijalnu trgovinu.

Web stranice kao što Groupon i Gilt, koje se bave dnevnim ponudama i rasprodajama su trenutno dominantni na tržištu ali Next Jump već ima duboke veze sa više od 30.000 trgovaca i trenutno je u izzgradnji ciljanog algoritama koji pretvara popuste u pretvorbu. Tvrtka se uglavnom ne eksponira previše, održava portale korporativnog nagrađivanja, mada njene mobilne aplikacije su usmjerene direktno na potrošače.

Biće veoma interesantno vidjeti kako će ovo tržište izgledati kada se Sandeep Gupta uklopi u Next Jump tim.