16319v1-max-150x150 Pouzdani izvori potvrđuju da francuska blogging platforma, Overblog, uskoro postaje dio Wikio obitelji. Glasina navode da rastući Luksemburški News portal navodno pokušava da razvije Europski Google News za blogove.

Za netkoga tko nije upoznat sa Wikio, sve što stvarno trebate znati jeste da je to portal Vijesti osnovan od strane Pierre Chappaz 2005 godine, nakon što je njegovu prethodnu tvrtku, Kelkoo, kupio Yahoo 2004 godine za nekih 475 miliuna evra.

Do sada nisu objavljene financijske pojedinosti transakcije ali se pretpostavlja da će biti u visini Exalead i PriceMinister, dvije francuske kompanije koje su kupljene tijekom ljeta za otprilike 135 i 200 milijuna evra. Što se tiče Wikio, grupa je također kupovala i druge tvrtke u zadnje vrijeme, kupila je tvrtku Neotia u travnju kao i marketing grupu eBuzzing u prosincu prošle godine.

Nova Wikio obitelji će računati na oko 120 zaposlenih u nekoliko europskih zemalja, uključujući urede u Parizu, Londonu, Rimu i Milanu. Pierre Chappaz će usmjeravati novi tim koja će biti pojačan sa Frederic Montagnon, osnivačem Overblog-a. Montagnon je također jedan od suosnivača Nomao, lokalnog konkurenta TellMeWhere, koji igra zajedno sa Yelp i Qype.