BW_Newspaper_Stack_0 News Digital Media, digitalni odel News Limited, kupila je najveći Australijski sajt koji se bavi poređenjem cena, GetPrice, za još uvek nepoznatu sumu.

Potpuna kupovina je završena u nekoliko rundi tokom nekoliko godina.

News Digital Media je u početku stekla značajan manjinski udeo u kompaniji, oktobra 2007 godine, u julu 2009 godine je povećala investicije na 52,5% a danas je objavljeno da je News Digital Media stekla i preostalih 47,5% udjela u kompaniji GetPrice.

Izvršni direktor za GetPrice, Chris Hitchen i njegov viši menadžment tim, uključujući i glavnog operativca i koosnivača kompanije, Jared Oken, će ostati na poslu ali neće zadržati ključne pozicije u kompaniji.

Prodati smo u potpunosti, News sada poseduju 100% vlasništva. Mi smo izabrali da ostanemo sa kompanijom jer smo zaista uzbuđeni što možemo postići u saradnji sa News,

naveo je Hitchen.

U pružanju nekih detalja kupovine, generalni direktor News Digital Media, Richard Freudenstein, dao je sledeći uvid u Australijsko online maloprodajno tržište:

Tokom naredne četiri godine Australijskom online maloprodajnom tržištu je predviđen rast za 50%, na 18 milijardi dolara. Trenutno 57 odsto online kupac posećuje sajt za poređenje cena pre donošenja odluke o kupovini, tako da mi vidimo veoma uspešnu i visoko profitabilnu budućnost GetPrice-a.