63338v5-max-150x150 Where, medijska kompanija bazirana na lokaciji, kupila je kopaniju LocalGinger, koja upravlja dnevnim dobrim pogodbama/servisom za grupnu kupovinu sa istim imenom. LocalGinger svoje aktivnosti socijalne trgovine fokusira na sekundarnom tržištu, koje joj je dozvolilo da izgradi jake sledbenike u odabranim gradovima.

Where-ovo sticanje kompanije LocalGinger je očigledno pojačavanje njene oglasne ponude. Kompanija navodi da je njena Where oglasna platforma omogućena za 50 miliona ljudi a sa integrisanjem LocalGinger, lokalne kompanije će moći da koriste alate za kreiranje ponuda i da dobiju pristup trgovini u realnom vremenu na visokom lokalnom nivou.

Sa LocalGinger platformom, Where Ads premošćuju jaz između usluga kao što su Groupon i AdSense. Kombinovanjem ovih usluga podržava s naša misija dostavljanja relevantnog i vrednog sadržaja Where publici, kao i publici naših izdavača partnera. Na Where Ads, trgovci zainteresovani za just-in-time pogodbe grupne kupovine će imati n araspolaganju platformu na korišćenje kao i publiku koja ce da stiže putem Where-a,

istakao je direktor kompanije Where, Walt Doyle.

Uslovi kupovine nisu objavljeni. Where, koji se konkuriše na tržištu sa kompanija kao što su Loopt i Foursquare, podigao je 18,5 miliona dolara investicija do sada, od investitora kao što su Venrock i Kodiak Venture Partners.