Microsoft planira da 15. novembra pokrene Games for Windows Marketplace, online prodavnicu koja će korisnicima omogućavati da kupuju digitalne kopije igara direktno iz preglednika.

games_microsoft

Pored online pristupa sa bilo kog računara, ključne karakteristike prodavnice su "ultra-brzo" preuzimanje, pretraga po naslovima ili žanrovima, jasna navigacija kao i ponude i popusti, uključujući "Deal of the Week" i druge periodične i sezonske ekstra ponude.

Korisnici će moći da kupuju igre sa svojim Microsoft Points ili sa kreditnom karticom.

Games for Windows Marketplace je na neki način, Microsoft Windows Games verzija bazirana na pregledniku, koja je deo Games for Windows Live online servisa. Postavljanjem prodavnice u pregledniku Microsoft je eliminisao nekoliko koraka koji su bili potrebni za kupovinu igre.

Sa lansiranjem novog proizvoda, biće dostupno oko 100 igara u prodavnici, uključujući i Grand Theft Auto III, Dead Rising 2,Lost Planet 2, Max Payne, Deus Ex: Game of the Year Edition, Flight Simulator, Gears of War, Halo, Zoo Tycoon, Fable III, Age of Empires Online i Microsoft Flight.