openfeint Intel Capital, koji je dio Intel-a zadužen za ulaganja, upravo je objavio 3 milijuna dolara ulaganja u OpenFeint, sveobuhvatnu mobilnu socijal-gaming platforma Aurora Feint-a. Aurora Feint je početkom godine također primila investicuju od 5 milijuna dolara od kineske gaming kompanije The9.

OpenFeint „plug and play“ mobilna socijalna platforma i aplikacija za smartphone uključuje skup online usluga za igrice kao što su leaderboards, virtualne valute i dostignuća koja se mogu pokretati u Cloud web okruženju.

OpenFeint koristi ”cross-platform“ pristup na svojim socijal gaming platformama, prvo je bila lansirana za iPhone i iPad te je u novije vrijeme dodala i developer-e za Android igre u svoju brzo rastuću zajednicu, pokrečući svoj „plug and play“ konstruktor za programere socijalnih igara prije nekoliko tjedana. Startup je također objavio PlayTime, skup tehnologija koje omogućavaju programerima da prave multiplayer igre u realnom vremenu sa glasovnim chat-om na iOS i Android-a.
OpenFeint platfora je jako privlačna tako da već ima 3400 igara i više od 45 milijuna mobilnih igrača u tek nešto više od godinu dana postojanja. Osim toga, tvrtka je upravo postigla dogovor s Verizon, Rogers Wireless i Bell Mobility koji će nuditi svojim mobilnim korisnicima Android igre na Verizon telefonima.

Ovo je Intel-ovo prvo ulaganje u socijal-gaming platforme (tvrtka jeuložila u game streaming tvrtku Gaikai). Intel navodi nekoliko razloga za ovo ulaganje, prvo, socijalna igre zauzimaju ogroman segment u potrošačkom prostoru, i drugo, OpenFeint je pokazala stručnost i uspjeh na tom tržištu.