wordpress-sms-onlinetrziste WordPress.com je dodao novu značajku koja korisnicima omogućuje interakciju sa njihovim blogovima putem SMS poruka. Novi servis (koji je trenutno dostupan samo korisnicima u SAD-u) će pružiti korisnicima SMS upozorenja za stvari kao što su: novi korisnici koje dolaze ili odlaze sa bloga, promjena temu i ažuriranja u postavkama privatnosti.

Korisnici koji plaćaju 20 dolara godišnje također mogu dobiti pristup dodatnim značajkama, uključujući:

  • Sposobnost da zaštite svoj blog sa procesom prijave od dva koraka. Vi ćete dobiti SMS poruku na telefonu kada se prijavite na kontrolnu ploču koja sadrži pristupni kod koji se mora unijeti prije nego što dobijete pristup na svoj blog.
  • Tekstualnu obavijest kada primite novi komentar plus mogućnost da odobrite ili izbrišete komentare kao i sposobnost da pošaljete svoj odgovor na komentar.
  • Primite obavijest kada je novi post objavljen na vašem blogu.
  • Sposobnost objavljivanja brzog ažuriranja svog bloga.

Ako imate iPhone, Android ili BlackBerry uređaj, možete izbjeći trošak od 20 dolara godišnje, budući da razne službene WordPress mobilne aplikacije nude iste značajke kao ova nova SMS mogućnost plus mogućnost postavljanja fotografija i videa kao i uređenje postojećih i draft postova.

Dobra stvar je to da možete upravljati svojim komentarima putem SMS-a, ali da li takva mogućnost zaista vrijedi 20 dolara godišnje. Ako samo želite biti u mogućnosti da postujete na svoj WordPress.com blog putem SMS-a i ne brinete se o dodatnim sigurnosnim opcijama ili mogućnostima da odobrite/izbrišete komentare onda možete koristiti besplatnu uslugu kao što je Ping.fm za postavljanje kratkih dosjetki ili primjedbi na svoj blog.