raining-money-onlinetrziste Tvrtka SecondMarket je izašla sa popisom kompanija za koje su investitori bili najviše zainteresirani u ovoj godini.

Facebook: Više od 25% investitora i potencijalnih investitora pokazuje svoju zainteresiranost za Facebook. Sam Facebook navodi da je na putu da ostvari 2 milijarde dolara prihoda u ovoj godini tako da je očito zašto vlada velika zainteresiranost investitora.

LinkedIn: Prošli mjesec, platforma za društveno umrežavanje je objavila da dodaje jednog novog člana svake sekunde u svoju zajednicu od 85 milijuna ljudi. Vrijednost LinkedIn-a se procjenjuje na 2 milijarde dolara.

Twitter: Twitter napokon pokušava da zaradi novac ove godine sa Promoted Tweets. Tvrtka je nedavno primila 200 milijuna dolara investicija tako da se njena vrijednosti sada procjenjuje na 3,7 milijardi dolara.

Zynga: New York Times je jednom prilikom upitao da li Zynga može postati “Google igrica” ove godine. Tvrtka ima više od 45 milijuna aktivnih korisnika društvenih igara kao što su FarmVille i Mafia Wars.

Craigslist: Craigslist zarađuje od oglasa za posao, i to koristi kako bi zarađivao novac od oglasa za odrasle. Pravno upitni dio za koji se predpostavlja da čine oko 30% svih prihoda ugašen je prije dva dana.

Groupon: Google je bio spreman platiti 5,3 milijarde dolara za kompaniju koja se bavi grupnom kupovinom i koja ima oko 800 milijuna dolara godišnjeg bruto prihoda.

Yelp: Ove godine Yelp je primio nove investicije i odmah izazvao Foursquare i Groupon sa svojim novim značajkama.

Pandora: Pandora izvijestila o svom prvom profitabilnom tromjesečju i 50 milijuna dolara prihoda na kraju 2009 godine. Početkom ove godine, analitičar Wall Street-a je predvidio da će prihod tvrtke za 2010 godinu dosegnuti 100 milijuna dolara.