iphonejpg-f69a1f4dbd06d29a Čini se da Katolička Crkva baš želi da vernici dolaze na ispovest, toliko da je sankcionisala novu iPhone aplikaciju koja ima za cilj da vrati crkvi i veri one koji su možda zalutali.

Za 1,99 dolara putem iTunes vam je sada dostupna za preuzimanje Roman Catholic App.

Ova nova aplikacija naravno da ne zamenjuje tradicionalnu ispovest, još uvek se mora otići svešteniku za oprost. Ova aplikacija jednostavno pokušava da učini ispovest pristupačnijom a možda i malo zabavnijom.

Naša želja je da pozovemo Katoličke vernike da svoju veru povežu sa digitalnim tehnologijama,

izjavio je portparol kompanije koja je dizajnirala ovu aplikaciju.

Portparol je citirao i poruku Pape Benedict XVI od prošle godine u kojoj papa ohrabruje hrišćane da komuniciraju sa digitalnim svetom u službi vere. Toliko za one koji imaju utisak da Papa Benedict XVI nema dodira sa novim tehnologijama. Ako će to da pomogne veri, Njegova Svetost očigledno da nema ništa protiv.

Dakle, kako aplikacija radi? Ona vas vodi kroz "Ispitivanje savesti" koje će vam pomoći da shvatite koji su vaši pravi gresi i to ne samo onih koje se odnose na 10 zapovesti. Sugestije greha koje aplikacija nudi su inventivni, pa čak i u skladu sa godinama.

Ako se brinete da bi vaši lični gresi mogli postati dostupni svima u sajber prostoru, ne bojte se, aplikacija prilagođava listu za svakog korisnika koja je zaštićena lozinkom koja štiti vašu privatnost. Takođe možete u ispovesti navesti svoje greha a zatim odlučiti da želite da napravite neke izmene oko izgovorenih reči, sve je dozvoljeno u službi olakšanja.