WindowsIntuneLogo_thumb Microsoft lansira svoj novi Cloud bazirani Intune PC menadžment servis 23. ožujka. Osmišljen kako bi pomogao tvrtkama u upravljanju i osiguranju njihovih računala preko Cloud-a, Windows Intune je servis namjenjen onim klijentima koji će plaćati ovu uslugu a biće dostupna i 30-dnevna probna verzija za sve one koji žele da probaju ovaj servis, navodi se na Windows blogu. Intune je bio na raspolaganju za beta testiranje još od travnja.

Premještanje PC administracije na Microsoft Cloud, Intune ima za cilj da računala budu automatski konfigurirana sa najnovijim Windows ažuriranjima i zaštićeni najnovijim antivirusnim sigurnosnim softverom. Osim što bi računala držao ažurirana, ovaj online servis omogućuje poduzetnicima održavanje sigurnosne politike, praćenje svojih računala kako bi bili sigurni da imaju pravu nadogradnju i mogućnost da ponude daljinsku pomoć krajnjim korisnicima, navodi u svom priopćenju kompanija Microsoft.

Kompanija Microsoft navodi da će naplaćivati klijentima 11 dolara po računalu mjesečno za korištenje Intune servisa. Iako Intune servis mogu koristiti sve tvrtke ipak je on prvenstveno dizajniran za male i srednje tvrtke koje ne mogu da priušte zapošljavanje IT ljudi koji bi radili ove poslove.

Da bi se Intune postavio u neko poslovanje, klijentski softver mora biti instaliran na svakom računalu. Softver se može da radi i na 32-bitnoj i 64-bitnoj verzijiji sustava Windows, uključujući i Windows 7 Enterprise, Ultimate i Professional, Windows Vista Enterprise, Ultimate i Business, i Windows XP Professional sa Service Pack 2 ili 3. Instaliranje klijentski softver zahtijeva administratorska prava na računalu.

Intune servis će biti dostupan u 35 zemalja a njegovo zvanično predstavljenja će se dogoditi 23. ožujka na Microsoft Management Summit u Las Vegasu.