money_transfer2 Amerikanac iz llinoisa, 48-godišnjak, bio je žrtva online prevare koja je bila i financijski i emocionalno ponižvajuča. Žena za koju je vjerovao da mu je online djevojka, ispostavilo se da je lažna, a sav njegov novac je nestao sa njom.

Ova prevara je nedavno otkrivena kada je otišao na policiju tražeći pomoć kako bi spasio ženu, koja je navodno oteta u Londonu. Prema njegovim navodima, ova online "veza" između njega i te žene je počela prije dvije godine, tijekom koje je on prebacio oko 200.000 dolara na nekoliko različitih bankovnih računa u Nigeriji, Maleziji, Engleskoj i SAD-u, navodi se u policijskom izvješću koje objašnjava nepostojanje žene.

Jedini osobni dokument koji je ova žena pokazala ovom čovjeku jeste vozačka dozvola izdata u Floridi, navodi se u izvješću. Prema izvješću, kada je policijski službenik provjerio navode čovjeka i utvrdio da ta žena ne postoji, čovjek je prvo bio u nevjerici a potom i frapiran činjenicom da je žrtva prijevare. Slučaj se trenutno nalazi pod istragom.

Poznata je izreka da je ljubav, bila ona u stvarnosti ili online, slijepa, ali ovaj slučaj, da čovjek dvije godine bude slijep i da ne vidi šta po srijedi, pa ni nakon 200.000 dolara koje je prebacivao na razne račune, ni to da mu bude sumljivo, stvarno ostavlja bez teksta.