com Prema podacima tvrtke comScore, po prvi put Android OS je nadmašio Apple iOS po broju američkih smartphone pretplatnika. Prema podacima koji se odnose na mjesec rujan i prosinac 2010 godine, pokazalalo se da 63,2 milijuna ljudi u SAD-u u posjeduju smartphone u tom mjerenom razdoblju, što je 7,3 posto više u odnosu na prethodna tri mjeseca.

RIM je ponovno na čelu sa 31,6 posto smartphone tržišnog udjela dok je Google Android OS na drugom mjestu sa 28,7 posto, što je za 7,3 posto više u odnosu na mjesec rujan. Apple računa na 25 posto vlasnika smartphone-a (povećanje za 0,7 posto), a slijede Microsoft sa 8,4 posto i Palm sa 3,7 posto udjela na SAD smartphone tržištu.

Što se tiče ukupnog korištenja mobilnih uređaja, 234 milijuna Amerikanaca starijih od 13 godina koristilo je mobilne uređaje tijekom tog razdoblja. Samsung je kao proizvođač uređaja najprodavaniji, 24,8 posto američkih mobilnih pretplatnika koristi njegove uređaje, što je za 1,3 posto više nego tri mjeseca ranije. LG je na drugom mjestu sa 20,9 posto a zatim slijede Motorola (16,7 posto), RIM (8,5 posto) i Nokia (7,0 posto).

comScore je također sprovela istražuje uporabe mobilnih sadržaja na telefonima. Prema tom interesantnom istraživanju, 68 posto amerikanaca koristi tekstualne poruke na svom mobilnom uređaju, što je samo 1 posto više nego u prethodna tri mjeseca, preglednike je koristilo 36,4 posto što je povećanje za 1,3 posto. Interakcija na mobilnim uređajima je generalno porasla, 34,4 posto korisnika koji preuzima aplikacije, što predstavlja povećanje od 1,3 posto. Također, 24,7% američkih pretplatnika pristupa socijalnim mrežama ili blogovima putem svojih telefona, što je porast od 1,5 posto. 23,2 posto mobilnih korisnika igra igrice na svojim uređajima dok njih 15,7% sluša glazbu.