Poznato je da je direktor kompanije Apple Steve Jobs bolestan, ali ono što nije poznato jeste koliko je bolestan.

Prema pisanju nekih tabloida, njegovo zdravstvano stanje je znatno pogoršano zadnjih nekoliko dana. Prema istim navodima, 56-godišnji Steve Jobs je snimljen kako ulazi u specijaliziranu kliniku za liječenje od raka Stanford Cancer Center u Palo Altu u Kaliforniji. Nitko iz kompanije Apple nije potvrdio niti demantirao ove navode, a prema podacima koje objavljuju tabloidi, Steve Jobs-u se navodno vratio rak gušterače koju je prije nekoliko transplantirao, i kako navode, Jobs izgleda slabiji nego ikada prije. Fotografija kojom barata Enquirer napravljena je 8. veljače ispred klinike za liječenje od raka kamo je neumoljivi Jobs otišao nakon cjelodnevnog dana u uredu.

Zdravstvano stanje Steve Jobs-a prvi put je privuklo pozornost medija kada mu je diagnosticiran rak gušterače 2004 godine a potom je ponovo bio u centru pozornosti kada je 2009 godine transplantirao jetaru, nakon čega se ponovo vratio na čelo kompanije Apple. U siječnju ove godine uzima bolovanje i ostavlja kompaniju Apple bez objave kada bi se eventualno mogao vratiti.

Mnogi se dive vizionarstvu koju ima Steve Jobs, a pogotovo njegovoj snazi koju je uspio zadržati sve ove godine uprkos teškoj bolesti a treba istaknuti da su zahvaljujući Steve Jobs-u neki od najboljih proizvoda koje je kompanija Apple ikada napravila, kao što su iPhone, iPad i ostali, objavljeni i danas milijuni korisnika  uživaju u njima.

Kako sada stvari stoje, dionice kompanije Apple su pale za 1,1%, što i nije mnogo ali mnogi poznavaoci prilika na tržištu najavljuju problema koje bi kompanija mogla imati u slučaju da se zdravstvano stanje Steve Jobs-a pogorša.