amazon-appstore-android Amazon je danas i službeno otvorio svoj novi i mnogo očekivani Android Appstore.

Kao konkurent za Google Android Market, Amazon Appstore za Android nudi gotovo 3.800 aplikacije za početak, a još mnoge trebaju da se pojeve kasnije. Za čast pokretanja, Amazon daje besplatan primjerak Angry Birds Rio u obećanje da će poklanjati i jednu besplatnu aplikaciju svaki dan.

Otvaranje Amazon Appstore za Android prolazi u sjenci jučerašnje Apple-ove tužbe protiv Amazon-a zbog korištenja izraza "App Store", za koji Apple podnio trademark nakon objavljivanja iPhone 3G. Apple u tužbi tvrdi da bi upotreba izraza mogla "zbuniti i obmanuti potrošače". Odvjetnici Amazon-a će zasigurno učiniti sve da kako bi činjenicu da Apple koristi pojam kao dvije riječi "App Store", a Amazon kao jednu riječ "Appstore", pokušali da iskoriste na sudu i izvuku se iz ove neugodne situacije.

Prije nego kupci budu mogli preuzeti Angry Birds ili neke druge aplikacije sa Amazon Appstore na svoje Android uređaje, prvo će morati instalirati Appstore aplikaciju na svoje uređaje. Nakon instaliranja Appstore aplikacije lkorisnici će moći pregledavati i pretraživati ​​naslove u cijeloj trgovini. Nalog na Amazon-u je također potreban za preuzimanje aplikacija.

Kao i kod većine trgovina aplikacijama, Amazon je organizirao svoje naslove u široku lepezu kategorija, uključujući igre, obrazovanje, vijesti i vremensku prognozu, putovanja, shopping i društveno umrežavanje. Korisnici također mogu pronaći aplikacije u posebnim kategorijama, kao što su bestseleri, nova izdanja i besplatne aplikacije. Svaka aplikacija nudi detaljne opise i detalje uz korisničke recenzije.

Amazon također nudi i "test drive" značajku za mnoge aplikacije putem koje ljudi mogu da isprobaju aplikacije prije kupnje. Test Drive omogućuje korisnicima pokretanje aplikacije na Amazon EC2 Cloud baziranoj usluzi, kako bi osetili kako sve radi.

Prema navodima Amazon-a, Appstore za Android je kompatibilan sa svim uređajima koje pokreće Android 1.6 ili noviji. No, čini se da postoji problem sa Android uređajima iz AT&T. Amazon navodi da AT&T smartphone i Tableta korisnici trenutno ne mogu instalirati Amazon Appstore aplikaciju ili kupiti aplikaciju iz trgovine. Amazon također navodi da AT&T radi na tom pitanju i predlaže da korisnici posjećuju AT&T web stranicu kako bi dobili naknadna obaviještenja.