psndown_01 Anonymous, hakerska grupa poznata javnosti po svojoj obrani web sajta Wikileaks, rušili su sajtove kompanija koje su raskinule suradnju sa Wikileaks-om, Visa, MasterCard, Amazon i ostali, sada izjavljuje da nema apsolutno nikakve veze s mrežnim problemima koji su paralizirali web sajt Sony PlayStation-a, unatoč svom sajber džihada proglasu protiv kompanije Sony.

Želimo da istaknemo svima, da mi to nismo učinili. No, budući da je Anonymous vrlo labav kolektiv hakera, može se desiti da je neki pojedini član i odgovoran za ovo i ako jeste on nije djelovao u ime Anonymous grupe i mi ne želimo da preuzimamo nikakvu odgovornost za to,

navodi se u poruci postavljenoj na sajt koji ova grupa koristi za postavljanje svojih aktivnosti.

Anonymous je prihvatio odgovornost za ranije napade protiv PlayStation web sajta, ali tek kada su uvidjeli da su u napadima najviše stradali nevini igrač koji su samo voljeli PlayStations a ne sama kompanija Sony.

PlayStation Network trenutno ima preko 70 milijuna korisnika te je Sony-jev online medij za PlayStation 3 i PlayStation Portable konzolu. I Network i Sony Qriocity, glazbeni servis, su meta napada. Koliko je poznato napad traje više od 48 sati i postao je prilično katastrofalan za Sony. Kompanija navodi da je u srijedu navečer došlo do upada.

Ono što se zamjera kompaniji jeste da joj je trebalo dva dana da obavjesti svoje korisnike o problemu.

Kompanija je izjavila da će u skorije vrijeme moći iznijeti više detalja o ovom napadu.