Facebook je pokrenuo novi sajt u cilju promoviranja svoje platforme oglašivačima. Facebook Studio omogućuje oglašivačima i socijal-medijskim agencijama dijele ideje, komentiraju na tuđe kampanje i nauče kako napraviti uspješan brand. Facebook Studio ima za cilj promoviranje inovativnosti i kreativnosti na Facebooku.

Screen-shot-2011-04-19-at-09.52.34-520x360

Facebook Studio uključuje:

  • Sortiranu galeriju sa posljednje postavljenim kampanjama, kampanje koje imaju najviše “Like”, kampanje koje su najviše djeljene, regiji i jezici, što prijatelji govore o njima
  • Spotlight sekcija ističe najbolje radove poslate na Facebook Studio a za one najvrijednije i najkreativnije pripremljene su i neke nagrade, a više o svemu pročitajte na službenoj stranici Facebook Studio.
  • Učenje i razumjevanje najnovijih marketing alata koji se mogu koristiti da izgradnju vašeg branda.
  • Direktorij koji filtrira kampanje po agencijama i brandovima.

Facebook već duže vrijeme radi na načinima monetarizacije svoje masivnosti i popularnosti a Facebook Studio svakako treba da bude još jedan od njih.

Kako se na službenoj stranici navodi, namjena Facebook Studio-a je da na njemu kreativni ljudi pronađu inspiraciju i nove ideje koje dolaze iz cijelog svijeta, te pronađu resurse koji su im potrebni za izradu vlastitih kampanja.