LogonUI_thumb Dok se korisnici još uvjek zabavljaju sa instaliranjem Windows 7 Service Pack 1 dodatka za trenutno komercijalno najnoviji Windows operativni sustav, kompanija Microsoft već radi na novoj inačici svojeg popularnog operativnog sustava Windows. Početkom ovog mjeseca je objavljeno da je novi zaslon dobrodošlice na Windowsa 8 vrlo sličan i atraktivan kao onaj sa Windows Phone 7 zaslona kada zaključate vaš telefon. Jedan ruski sajt je pre nekoliko dana objavio screenshot-ove ranih Windows 8 instalacijskih stadijuma. Novi zaslon na osnovu ovih screenshot-ova ima implikacije Zune Media Centre i Windows Phone 7 zajedno.

Za sada, zaslon dobrodošlice je samo djelomično podesiv, odnosno možete promijeniti samo pozadinsku sliku. Slika sadrži datum, vrijeme i dan u tjednu, te ikonu za upravljanje, kao što je vidljivo na slici gore.

Također, jučer je nekoliko sajtova prenijelo da će novi Windows 8 u svim svojim prozorima, uključujući Windows Explorer, koristiti ribone poznate iz Office-a 2007 i 2010, umjesto dosadašnjih toolbar-ova. Ovo se može zaključiti na osnovu slika iz rane testne verzije Windowsa 8, koja nema čak ni sve ikonice u ribonima.

Korisnici su prema ribonima u početku prikazali odbojnost, ali se posle navikavanja ispostavilo se da su daleko upotrebljiviji od klasičnih toolbar-ova.

Što se tiče Windowsa 8 na Tablet, logiranje na sistem vršit će se pomoću swipe zaslona, kao što je slučaj na Android uređajima. Iako još nije zvanično potvrđeno, očekuje se da će Windowsa 8 pružiti mnogo bolju podršku Tablet računarima, radom na ARM procesorima i mogućnosti kontrole reprodukcije glazbe čak i kada je korisnički račun "zaključan".

win8_m23_ribbon_menu_thumb win8_ribbon_03_thumb