Facebook je objavio novu video chat mogućnost koja je rezultat suradnje sa Skype. Facebook navodi da je ovo prva od mnogih najava novih aplikacija koje treba da se dogode u narednih nekoliko mjeseci.

Korisnici će biti u mogućnosti da klikom na gumb na Facebook-u pozovu prijatelja. Ako prijatelj nema instaliran plugin potreban za video chat, pojavit će se pop-up za preuzimanje plugin-a. Preuzimanje bi trebalo trajati između 10 i 20 sekundi, rekao je Mark Zuckerberg, izvršni direktor Facebook-a, danas na konferenciji za tisak.

Ovo je moguće jer postoji društvena infrastruktura. Sustav zna da smo povezani i da imamo otvoren tunel između nas, tako da nove aplikacije mogu teći između nas. Osim video chata, mi također planiramo poboljšanje funkcije za grupni chat kao i novi dizajn sučelja tekstualnog chat-a,

ističe Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg je opisao Facebook kao platformu koja omogućava lako korištenje ovakvih novih programa, što je razlikuje od konkurenata, a također planira i dalje surađivati ​​s tvrtkama kao što je Skype koje su usredotočene na određene tehnologije.

Mark Zuckerberg je danas potvrdio da najpopularnija društvena mreža Facebook sada ima 750 milijuna korisnika i da se budući rast neće mjeriti na osnovu broja korisnika već po tome koliko ljudi dijele sadržaj na Facebook-u. Trenutno, korisnici dijele 4 milijarde stvari svaki dan. Facebook planira nastaviti objavljivati nove značajke koje će potaknuti ljude da dijele još više u budućnosti, naglasio je Mark Zuckerberg.