Izvršni direktor najpopularnije društvene mreže Facebook, Mark Zuckerberg, jučer je predstavio neke od ključnih novosti među kojima je i video poziv. Međutim, jedna od prvih stvari koje je Mark Zuckerberg objavio jeste da je Facebook primijetio da njegovi korisnici sve više dijele i da je taj rast eksponencijalan.  On je dodao i da Facebook sada ima 750 milijuna korisnika.

On objašnjava da ako pogledate bilo kog Facebook korisnika, u prosjeku, broj njegovog dijeljenja danas je dva puta veće u odnosu na ono što je dijelio prije godinu dana, s sljedeće godine to će vjerojatno biti dva puta veće od ovoga danas.

Ovo je izuzetno važan trend, za koji Mark Zuckerberg kaže da se vjerojatno odnosi i na sam Internet a ne samo na Facebooka. No, puno toga se događa na društvenoj mreži, korisnici sada dijele četiri milijarde “stvari“ na Facebook-u svaki dan.

Pa zašto je to važno? Ako pogledate sliku iznad, možete vidjeti da dijeljenje samo što nije eksplodiralo. Pitanje je samo što je to što će ljudi dijeliti. Na slici ispod može se vidjeti kako je pokreanje Facebook proizvoda pomoglo u povećanju dijeljenja pa stoga društvena mreža očekuje dodatne inovacije od drugih tvrtki koje se bave raznim djelatnostima, od glazbe do komunikacija kako bi dali svoj doprinos u eksploziji rasta.