Posle jučerašnjeg pad indeksa na svetskim berzama, dana je došlo do stabilizacije i rasta, a takođe se desilo i da je kompanija Apple postala najvrednija kompanija na svetu preuzevši tu titulu od kompanije Exxon Mobil.

Ovaj preokret se prvo dogodio na kratko jutros, da bi Exxon potom ponovo porastao i vratio se na lidersku poziciju. Potom se ponovo dogodilo da Apple preuzme poziciju najvrednije kompanije na svetu i trenutna razlika između dve kompanije je 3,5 milijardi dolara.

To je izuzetno, pogotovo kada se uzme u obzir da je do samo pre tri nedelje, razlika između kompanija bila 60 milijardi dolara. Inače Exxon Mobil mesto najvrednije kompanije na svetu još 2005 godine preuzeo od kompanije General Electric.

Pre tri nedelje, tržišna vrednost kompanije Exxon bila je 410 milijardi dolara a danas je ta vrednost bila nešto iznad 340 milijardi dolara. Cena akcija je pala sa 85 na 70 dolara. Zbog jučerašnjeg tržišnog kolapsa, cene akcija kompanije Exxon pale su skoro za 5 dolara tokom jučerašnjeg dana. To je prouzrokovalo gubitak vrednosti kompanije od skoro 25 milijardi dolara u jednom danu.

Kompanija Apple je takođe pogođena jučerašnjim padom na berzama ali ni približno kao Exxon.