blog-onlinetrziste Vaši blog postovi su optimizovani, vaše stranice vidljive na stranicama rezultata pretraživanja a takođe imate i strategiju blogovanja za SEO. Ono što sigurno želite jeste da posetioci dođu na vaš blog ali i da urade i nešto više od čitanja članka a potom odlaska sa bloga, želite da oni čitaju i ostale postove na vašem blogu.

Angažovanje čitaoca sa dodatnim sadržajem na vašem sajtu, daje vam više šansi da pokažete svoj autoritet i ohrabrite ponovne posete, koje će vam mnogo značiti pogotovo kada dođete u fazu u kojoj treba da se ostvari online zarada sa blogom.

Dakle, šta možete uraditi kako bi ohrabrili posetioce da čitaju više članaka na vašem blogu?

Linkovanje na povezani sadržaj

Ako je vaš posetilac pronašao zabavan i koristan članak, onda on verovatno želi da pročita više članaka na sličnu temu. Stoga, omogućite im to dodavanjem linkova ka povezanim člancima ispod samog članka..

Pisanje serije članaka

Ne treba da preterujete sa ovom taktikom, koja može biti odličan način da se poveća pregled stranica, podstaknu ponovne posete i mnogo dublje istraži neka kompleksna tema. Kada ste završili seriju članaka na blogu, čitaoci koji dođu na jedan članak iz serije će vrlo verovatno pročitati i sve ostale članke. Ta dodatna vrednost će nastaviti da se uvećava kako ljudi budu pronalazili sadržaj preko pretraživača i dolazećih linkova.

Prikazivanje starijih članaka

Na primer, možete prikazati listu članaka koji su dobili najviše komentara ili listu najpopularnijih članaka u prethodnoj godini. To će vam sigurno dovesti dodatni web promet. Trebali bi imati i Sidebar koji bi prikazivao ostale članke, u formi najpopularnijih, najčitanijih, najviše komentarisanih.

Dodajte opisni uvod u vaše članke

Kada čitalac dođe na početnu stranicu vašeg bloga, dobro bi bilo da na prvi pogled može da vidi koliko su vaši članci zanimljivi i korisni. To bi moglo da probudi njihov interes za čitanje više od jednog članka. Ako uvod vašeg članka nije baš najbolji, očaravajući, onda bi bilo dobro da se fokusirate na sažetke članaka kako bi potencijalni čitalac mogao tačno videti koliko je vaš članak koristan.

Linkovanje na druge članke

Članci na blogovima su prilično kratki, veoma retko da imaju više od 800 reči. To umnogome otežava istraživanje složenih tema , međutim, ukoliko već imate članke koji su relevantni za temu o kojoj pišete, onda linkjte na njih. Osim što čitaocima dajete priliku da saznaju mnogo više o samoj temi, takođe ih podstičete da klikaju kako bi došli do različitih artikala.